Népszerű bejegyzések

2011. október 1., szombat

A csend

A 2012-es kommunikációs világnap témája: a csend

„A csend és a szó: az evangelizáció útja” – a 2012-es kommunikációs világnap szeptember 29-én meghirdetett mottójával elcsendesedésre és Isten igéjének befogadására biztatja a pápa a hírközlés területén dolgozókat.

„A modern kommunikáció rendkívül összetett módon hat a társadalomra, s ez egy olyan érték szükségességére világít rá, amely első pillantásra talán ellentétesnek tűnik vele. XVI. Benedek pápa szerint a csend nem csupán ellenszere a mai társadalomra jellemző folyamatos, végeláthatatlan információáradatnak, hanem feldolgozásának eszköze. A csend, mivel elgondolkodásra ösztönöz és tisztánlátásra segít, elsősorban úgy tekinthető, mint a világ befogadásának eszköze” – idézi a vatikáni közleményt a Zenit.

A dokumentum nem egymással ellentétes, hanem egymást kiegészítő valóságként szól a csendről és a kommunikációról, melyek „egyensúlya értékesebbé és az új evangelizáció kulcsfontosságú tényezőjévé teszi a kommunikációt.” Megjegyzi, hogy a Szentatya az októberben esedékes püspöki szinódus témájával, az új evangelizációval kapcsolja össze a kommunikációs világnapot.

A kommunikáció világnapját a legtöbb országban a pünkösd előtti vasárnap (2012-ben május 20-án) ünneplik.

Magyar Kurír

(mk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése