Népszerű bejegyzések

2011. október 5., szerda

Öt ok, hogy miért kezdd a reggelt mosolygással

Csak úgy próbaképpen, most igazán belemosolyoghatnál a monitorba! Jó szélesen! …na, ugye, milyen vicces?! Tudjátok, hogy tudományosan már bizonyított, hogy amikor mosolyra vagy nevetésre húzzuk az arcizmainkat, érdekes módon olyan hormonok szabadulnak fel az agyunkban, amitől megnyugszunk, és valóban jobb kedvünk lesz.

De a vidámság és mosoly nemcsak a mindennapi hangulatunk helyrezöttyintésén segít, hanem abban is, hogy túllegyünk számos betegségen. Ha stresszes és ideges vagy, emelkedj felül rajta, legyints egyet és csak mosolyogj rá a világra..
.
Egy kutató orvos megállapította, hogy a jó kedélyű emberek kevésbé lesznek betegek, vagy korábban felépülnek, és ők későbbi életkorban is halnak meg. A nevetés, az optimizmus egyúttal a legjobb orvosság is, az egész szervezetre áldásos hatású.

1. Elmúlik a félelem
Az emberek manapság túl sokat szoronganak. A média, a hírek ontja magából a bizonytalanságunkat növelő információkat: tragédiák, katasztrófák, erőszak, válság… Nem szabad csak ezt látni az életből! A humor megtöri a jeget, elűzi a félelmet. Ha viccesen közlünk valakivel egy rossz hírt, hamarabb túljut rajta, bár megijedhet, mégis könnyedebben kezeli és a megoldásra koncentrál. (Természetesen ezt tilos alkalmazni halál vagy egyéb durva történés közlésekor!)

2. Megnyugtató
Ha egy beteg panaszkodik, hogy fáj valamije, nyugodtan tájékoztassuk arról, hogy amit érez, az teljesen normális. Ha humorosan tudatjuk az illetővel, hogy a fájdalom normális, akkor jobban belenyugszik és előbb túl lesz rajta.

3. Oldja a feszültséget
A humor a legjobb gyógyír a feszültség oldására. Ha stressz hatására kimerültnek, levertnek és szomorúnak érezzük magunkat, hagyjuk, hogy vidám ismerőseink feldobjanak minket. Aki ilyenkor jobban szeret eltűnni a világ elől, az dobjon be egy vidám filmet a DVD-lejátszóba, és hallgasson valami örömzenét. Gótikus rock hallgatása ilyenkor tilos! :) Meglátod, a sok pozitív energia átjön rád a zenéről, a filmből, és a stressz oldása után a fájdalmunk is enyhülni fog. Ha a munka vagy a betarthatatlan határidők miatt remeg a gyomrunk az idegességtől, mondjuk ki hangosan: "Ez csak munka!" Ha a gyerekünk elszakította a pulóverét, akkor azt: "Ez csak egy ruha!" - ezek nem az élet, nem a gyerekem szeretete, ha át tudsz állni erre a gondolkodásra, nyugodtabb, örömtelibb az életed - és veled az élet!

4. Az élet szép és nem szabad túl komolyan venni magunkat!
Sokszor rácsodálkozunk arra, hogy amikor veszekedtünk a párunkkal, legtöbbször apróságokon zörrenünk össze, mégis utána, mintha "beragadna a lemez": morcosak maradunk, és duzzogunk. Nos, csak gondoljunk valami pozitívra. Például arra, hogy miért szerettünk bele a párunkba! Hogy mennyire hiányoznának az idétlen poénjai, ha nem lenne velünk. Ha eltölt minket a vidámság, már csak pillanatok kérdése kibékülni, és helyreállítani a harmóniát - enélkül viszont napokig rosszkedvűek és sértődöttek maradunk. Az apróbb vitákat oldjuk meg humorral.

5. A jókedv ragadós!
Hétköznap reggelente azt tapasztaljuk, hogy a tömegközlekedési eszközön számtalan szomorú és elkeseredett ember utazik. Ha elkezdünk mosolyogni, gyakran azt tapasztaljuk, hogy az emberek spontán visszamosolyognak ránk, hirtelen ráeszmélnek arra, hogy tulajdonképpen ők is vidámak, szóval jó hatással lehetsz másokra. Arról nem is beszélve, hogy az önbizalmunk is nőni fog.
A vidámság, a mosolygás ragadós!

Forrás: metropolita.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése