Népszerű bejegyzések

2011. augusztus 25., csütörtök

A Váralja Szövetség felhívása


felhívjuk figyelmét arra a nagygyűlésre, amelyet a Regnum Marianum-templom emlékkeresztjénél a templom lerombolásának 60. évfordulóján, 2011. szeptember 23-án fogjuk tartani.
Kérjük, aki teheti, tartson velünk! Fontos, hogy minél többen részt vegyünk majd ezen a nagy napon. Egyben levelünk végén egy másik, újabb kezdeményezésünkre szeretnénk felhívni az Ön figyelmét. A Váralja Szövetség egy nagyszabású tervvel állt elő: szervezetünk megvásárolna jutányos áron egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kihalás szélén álló faluban egy népi stílusú parasztházat, és megmentené a műemlék jellegű épületet. 
Ezen túlmenően benne létrehoznánk a Találkozások Házát, egy olyan helyet, ahol minden kárpát-medencei magyar otthon érezheti magát. Kérjük, támogassa elképzelésünket! Legyen Ön is részese az összefogásnak, a parasztház és a falu megmentésének, továbbá a Találkozások Háza létrehozásának! Vegyen téglajegyet Ön is! (A Találkozások Háza Programról minden részlet az alábbiakban olvasható.)

Tisztelt Érdeklődő!
Ezennel bemutatjuk Önnek a Váralja Szövetség legújabb, minden eddiginél nagyobb tervét: a Találkozások Háza Programot. Ennek keretében szervezetünk egy olyan közösségi házat szeretne létrehozni egy hátrányos helyzetű térségben, amely az ott élők szolgálásán túl nemzeti értékeket közvetít és a teljes magyarság érdekekeit szolgálja azzal, hogy megmentenénk egy népi stílusú műemlék jellegű parasztházat.
Kérjük, támogassa grandiózus tervünket!

Miért éppen Találkozások Háza?
Azért, mert ezt az épületet az összmagyarság számára kívánjuk létrehozni. Kárpát-medencei magyar fiatalok, csángó diákok és nem utolsó sorban a Váralja Szövetség szorgalmas tagjai táboroznának itt, és találkoznának egymással, akárcsak az itt megpihenő kirándulók vagy éppen az érdeklődők.

Hol lesz a Találkozások Háza?
A szóban forgó épület vidéken, egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluban található népi stílusú, igen értékes parasztház. Jelenleg magántulajdonban áll, a Váralja Szövetség és barátai szeretnék megvenni – jutányos áron – közösségi célok megvalósítása érdekében. Ezzel meg tudnánk akadályozni azt, hogy a régi épületet lebontsák!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése