Népszerű bejegyzések

2011. augusztus 31., szerda

Felhívás!

2011.08.31.

Hoffmann Rózsa felhívása magyar gyerekekhez erdélyi árvák megsegítésére

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár felhívással fordult a magyar diákokhoz: fejenként száz forinttal támogassák, hogy a nehéz sorsú csíksomlyói magyar gyerekek népviseletben mehessenektemplomba, ünnepélyekre.
A kereszténydemokrata politikus a kormányzati portálon, a kormany.hu-n szerdán közzétett dokumentumban emlékeztet arra, hogy Böjte Csaba ferences atya több ezer árva, elhagyott, nagyon szegény magyar gyereknek ad otthont, például Csíksomlyón is, a magyarság évente megrendezett búcsújárásának helyszínén. Évek óta gyűjti a gyerekeknek a ruhát, az élelmet, a tankönyvet, a játékot, s ők igen jó eredménnyel tanulnak, odaadással segítenek, járnak templomba, vesznek részt minden egyházi és magyar nemzeti ünnepen - írja Hoffmann Rózsa, hozzátéve: "a gyerekek örömét csak az árnyékolja be, hogy a ruhájuk, a cipőjük ahány, annyiféle, s igazából nincs is ünneplőjük: nem tudnak szép népviseletbe öltözni s úgy menni a templomba, az ünnepélyre, ahogy a többi odavalósi magyar gyerek".
"Így kell-e ennek lennie? Csaba testvér imáit talán nem hallgatja meg a Jóisten? Dehogynem! Csak éppen most Titeket szólít meg: tegyetek jót! Támogassátok fejenként legalább 100-100 forinttal csíksomlyói nehéz sorsú társaitokat! Hogy az ünnepnapok alkalmával felvehessék a Tőletek ajándékba kapott székely ruhákat!" - olvasható a kormany.hu-n.
Az államtitkár kezdeményezi, a gyerekek kérjék meg osztályfőnöküket, igazgatójukat, hogy segítsenek a pénz összegyűjtésében. Az összegyűlt adományt a Katolikus Karitásszal együttműködve az oktatásért felelős államtitkárság juttatja majd el Böjte Csabához.
Hoffmann Rózsa felidézte, hogy hasonló akciót már tavaly ősszel is indítottak a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak karácsonyi ajándékára. Akkor mintegy 300 millió forint gyűlt össze a százforintos adományokból.
Forrás:okosnet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése