Népszerű bejegyzések

2011. szeptember 26., hétfő

Új tanév Gálospetriben


tanévHosszú nyári szünet után levelet kaptam Gálospetriből, a Szentháromság Otthonból.

Editke, az otthonvezető ezt írta a tanévkezdésről:

Kedves barátaink, támogatóink !

Megkezdődött az iskola. Ilyenkor arra gondolunk, hogy mi mindent megismerhetünk, megérthetünk e teremtett világ nagyszerűségéből, csodáiból. Megtudhatjuk például, hogy miként lesz végtelenül egyszerű dolgokból - mint a víz, a föld és a napfény- káposzta meg alma, tűzifa és finom sült gesztenye. Hogyan létezik, hogy a három elem egyvelegesedéséből olyan sok jó dolog létrejöhet?

Az iskolába tanultuk azt is, hogy minden dolognak van egy helyzeti energiája, más néven potenciális, lehetőség szerinti energiája. Ennek a potenciális energiának az a természete, hogy annyival áll ellen a mozgásnak, mint amennyi mozgató energiára van szüksége az adott testnek, hogy a mozgás megtörténhessék. Vázlatos emlékezetem szerint, így egy kosár finom alma éppen annyi erővel „akar” a földön maradni,mint amennyi erő szükséges ahhoz, hogy felemeljem azt.

Egy új tanév előtt állunk, mely el indult mint robogó vonat, mely elvisz, ha felbírunk kapaszkodni rá. Ez a vonat biztos, hogy tart valahová, mégpedig éppen oda, ahová a mi célunk irányítja.

Feladat számunkra, hogy a ránk bízott gyermekeket Istennek tetsző módon működésbe hozzuk egy értelmes, őket megillető életre.

Döbbenetesen jó hír, hogy a kezdeti helyben lévőséget, éppen akkora erővel, mint amekkora a helyben maradást biztosítja, mozgásba lehet hozni, mégpedig önműködő mozgásba. A félelem,a szorongás, a tanulható tehetetlenség, a kedvetlen morcogás, a sok teremtett stresszor olyanná tesz, mint amilyen egy feltúrázott motor, de amelyik előremenetbe való váltás híján, egy helybe turbózik.

Isten általunk ruhát, élelmet, otthont biztosít a gyermekeknek. Szeretnénk, ha hitet és életrevalóságot is adhatna általunk. Isten ismeretében és szeretetében elmélyülve nem csupán a helyzeti, a mozgási potenciálban mérhető akaratlagosságunk növekszik, hanem életben tartó, önműködésre sarjasztó erővé lehetünk a gyermekek számára. Ez adja a mi valódi méltóságunkat, jó önérzetünket, jól-levésünk lehetőségét.

32 gyerekkel indult a harmadik tanev es 3 felnőttel és méggjönnek segitségek.meg volt a krumpliszedés,többek közt volt padlizsán eltevés ,uborka paprika ,káposzta,lecsó,zakuszka ,szilvalekvár.

Isten fizesse a hozzánk való jósagot, segitőkészséget. minden kedves Támogatónknak és Barátainknak.

Bizakodó és reményteli szívvel tekintünk az új tanévre ! Sikerült felkészülnünk !

A gyermekek és Csaba testvér nevében, hálásan köszönöm a segítséget,

Szeretettel Edit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése