Népszerű bejegyzések

2011. szeptember 13., kedd

Stigmák

Igaz lenne, hogy Jézus sebei, melyeket a keresztre feszítés alkalmával kapott, újra megjelenhetnek kiválasztott embertársaink testén? A töviskorona karcolásai, a római katona dárdája által ütött seb, és legfőképpen a keresztre szegezés nyomai a kezein és a lábain. Assisi Szent Ferenc, Pio Atya egyszerű csalók lettek volna, vagy Jézus követői, akik maguk is részesedni akartak a fájdalomban?

A keresztény egyház szerint, aki stigmákban részesül, valójában keresztet kap, Jézus keresztjét. Megtapasztalhatja, milyen lehetett az Isten Fia számára elviselni a fájdalmat, amit az emberiség megváltásáért vett a nyakába. A Római Katolikus Egyház azonban, ha csak lehet, nem foglal állást ez ügyben. Osztják a pszichológusok azon véleményét, mely szerint ezeknek az embereknek olyan erős a hitük, hogy valamiképpen pszichológiailag idézik elő sebeiket. Stigmatizált személynek azt nevezzük, akinek sebei biológiailag nem magyarázhatóak, vagyis azok nem mesterséges úton keletkeztek.

Assisi Szent Ferenc

Misztikus beszámolók emberekről, akik újraélték Krisztus szenvedéseit, a középkor óta élnek. Azóta, hogy egy férfi Assisiben,1224-ben megkapta stigmáját. Assisi Szent Ferenc, amíg élt, kezein, oldalán és lábain a stigmák isteni jeleit viselte. A történet szerint negyvennapos húsvéti böjtjét tartotta, amikor látomása volt. A látomás alkalmával egy tüzes alakot látott, melynek szárnyait keresztre szegezték, és amelynek sebeiből vér folyt. Az alak Jézus volt. A tűzből és vérből álló sugarak átlyukasztották Ferenc kezeit, lábait és oldalát. Amikor felébredt, Krisztus jelei már beleégtek a bőrébe.

Forrás: Ezo TV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése