Népszerű bejegyzések

2011. szeptember 19., hétfő

Francesco Paleari


Kedves Testvérek!

Újabb Ferences Világi Rendi boldoggal gazdagodik a kanonizált rendtagjaink égi közössége.

Szombaton, Szeptember 17-én délelőtt 10.00 órakor, Az Isteni Gondviselésről nevezett Ház templomában, Torinoban, Card. Angelo Amato, a Szentté avatási Kongregáció prefektusa volt az elnöke Isten Tiszteletreméltó Szolgája, FRANCESCO PALEARI, a torinoi Cottolengo Intézet papja, ferences harmadik rendi testvér boldoggáavatási szertartásának.

Néhány életrajzi adata

Francesco Paleari Pogliano Milanese-ben, a milanoi egyházmegyében született 1863 október 22-én; egy igazi keresztény családban nőtt fel, békességben, örömben és jó természettel.

1877 január 8-án Torinoban belépett az Isteni Gondviselés Kis Háza szemináriumába, amelyet Cottolengo Szent József alapított. Ez a szeminárium, Aquinoi Szent Tamás égi oltalma alatt - innen van a neve, "Tamásosok Családja" - az anyagi lehetőségek nélkül érkező papságra készülő fiatalokat fogadta be.

Jó eredménnyel fejezve be a tanulmányait, Francesco atyát 1886 szeptember 18-án pappá szentelték. Az Isteni Gondviselés Kis Házában szolgált tanárként, gyóntatóként, és a fiatal szeminaristák lelkivezetőjeként. Minden dologhoz ugyanazzal a szeretetteljes lelkülettel állt hozzá, amely a Szent Alapítót jellemezte, aki szeretettel segített a (mind anyagilag, mind pedig lelkileg) szegényeken, az Isteni Gondviselésbe vetett végtelen bizalommal.

A Torinoi érsekségben fontos feladatokat végzett Generális Pro-Vikáriusként, a Szerzetesnővérek Vikáriusaként, és az Igazság Szószólójaként. Papságának korai éveiben lépett be a Ferences Harmadik Rendbe, 1920-ban és 1927-ben is megújítva ezirányú elkötelezettségét.

Életének utolsó három évét a betegsége határozta meg, amely mindenek ellenére nem gátolta abban, hogy gyóntatói szolgálatát tovább folytassa. 1939 május 7-én halt meg, a az Isteni Gondviselés Kis Házában, Torinoban.

A boldoggáavatási per 1947-ben indult, és Ft. Fr. Antonio Cairoli OFM, Generális Posztulátor vitte az ügyet 1980 óta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése