Népszerű bejegyzések

2011. szeptember 21., szerda

HURO_ Fest Debrecen főterén

„HURO-FEST” Debrecen főterén

2011-09-14 10:32
2011. szeptember 21-én kerül sor a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 által szervezett „HURO-FEST” címet viselő szabadtéri rendezvényre Debrecen főterén.
A „HURO-FEST” kitűnő alkalom arra, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek a folyamatban lévő és sikeresen megvalósult projektekbe, megismerjék a jövőben rendelkezésre álló pályázati lehetőségeket, és interaktív, szórakoztató szituációkban a már meglévő partneri kapcsolataikat tovább erősítsék.
A rendezvény keretében tematikus sátrak felállítására kerül sor, amelyek vásári hangulatban igyekeznek ízelítőt nyújtani a határon átnyúló együttműködés eddigi gyümölcseiből. A vásár felfedezése közben, az érdeklődőknek lehetőségük nyílik az egyes témák szakértőivel (KTT, Info Pont munkatársai) megbeszélni felmerülő kérdéseiket, miközben megismerkedhetnek a hasonló érdeklődésű intézmények képviselőivel, jövőbeni partnerségek kialakításának reményében. A sátrak a következő témakörökhöz kapcsolódnak: Közlekedés; Kommunikáció; Környezetvédelem és K+F; Üzleti együttműködés és turizmus; Munkaerőpiac, oktatás, egészségügy; Közösségek közötti együttműködés.
Különféle szórakoztató programok várják az érdeklődőket. A Kossuth téren felállított színpadon 14 órától az „Extravaganza Quartet” zenés produkciója várja az érdeklődőket, majd a „A népi kultúra bölcsője Elek-Újszentanna-Ottlaka” címmel ad elő közös táncot a három említett település. A nap fénypontjaként a temesvári Persona és a Magashegyi Underground lép színpadra, 16 és 17 órától. A tervezett program a következő oldalon tekinthető meg:
Néhány nyertes pályázó – úgy mint Romániai Vállalkozásokért Egyesület és hajdú-bihari partnereik, a Hajdú-Bihari Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Hajdú-Bihari Vállalkozásfejlesztési Alapítvány - kezdeményezésére a „Gazdasági sátorban” magyar és román szakértők bevonásával folytatott panelbeszélgetések teret biztosítanak a HU-RO program határmenti régióiban rejlő gazdasági és turisztikai lehetőségek közelebbről történő megismerésére. Ezen kívül hasznos tudnivalókat nyújtanak az adó- és munkaügyi hasonlóságokról és különbségről a határ két oldalán, amelyek elengedhetetlenek egy sikeres vállalkozás indítása és működtetése érdekében a szomszédos ország területén, illetve betekintést engednek az Európai Területi Társulások (EGTC) alapításával és működésével kapcsolatos részletekbe.
A rendezvény minden érdeklődő számára nyitott. A programajánlat elérhető a következő weboldalon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése