Népszerű bejegyzések

2011. december 17., szombat

Debrecenbe is megérkezik a betlehemi láng


A betlehemi békelángot minden évben egy felső-ausztriai cserkész hozza el Betlehemből, a Kisjézus születési helyénél égő örökmécsesek egyikéről. A lángot repülővel Bécsbe viszik, ahol ünnepség keretében osztják szét sok ország cserkész-küldöttei között. Általuk jut el a láng szinte valamennyi országba. Földön, vízen, levegőben, biciklin és gyalog, sokszor valószerűtlenül kis helyekre is eljut, hogy december 24-én Betlehem békéjét sugározza az otthonokban.

Ezt az összetartozást tartja fontosnak Debrecen is, hogy a betlehemi láng eljuthasson városunkba, templomainkba, családjainkhoz, és lehessen szimbolikus kapocs civil szervezeteink, közösségeink, valamint a debreceni polgárok között. Magyarországra december 11-én megérkezett a láng. Budapesten a láng átadásának ünnepségét a jövőre 100 éves Magyar Cserkészszövetség szervezte meg. A cívisvárosba a debreceni Kolping Család Egyesület felajánlásával jut el a betlehemi láng.

December 18-án az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég. Nem mindennapi élményben lesz részük mindazoknak, akik ellátogatnak a debreceni Kossuth térre. Az előző vasárnapokon élő állatok kíséretében – szamár, bárányok – jutott el a Szent Család, és a pásztorok a jászolhoz. Advent utolsó vasárnapján a három királyokat egy teve kíséri és a betlehemi láng fogadását is csodálatos látvány övezi. Gyönyörű szimbólum, ahogy az egyetlen lángot számtalanszor osztják szét és mégsem lesz kevesebb – akárcsak a szeretet. „Fényt hagyni magunk után…”adventi lehetőség és kihívás. Legalább egy mécsesnyit! Csak tiszta fény legyen. „Fényt hagyni, mint a Messiás!” (idézet Mécs László verséből)
Forrás:haon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése