Népszerű bejegyzések

2012. január 6., péntek

Új ég és új föld igérete

„De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik.” /2Péter 3, 13./



Az új ég és föld ígéretének az az előzménye , hogy a mostani ég és föld, a rajtalevő alkotások megégnek. /10. v/ Minden, ami materiális, megszűnik. Az egész civilizáció is elmúlik. A tudományos alkotások is eltűnnek.A képek szobrok is eltűnnek gyártoikkal együtt ha meg nem térnek.

Péter apostol korában is voltak már csúfolódók, akik azt mondták: nincs semmi változás a természetben, nem kell tartani az univerzum pusztulásától. Ma már a materialisták számára is vannak jelek, amik azt mutatják, hogy az ég és a föld a pusztulás felé megy, itt nem örök semmi.


Minden anyag az elmúlás bélyegét viseli magán. Az emberek semmi maradandóval nem dicsekedhetnek az anyagi világban. Minden múlandó, az ember anyagi része: a teste is. A Szentírás arról tesz bizonyságot, hogy a látható ideig való, a láthatatlan örökké való. A mi döntésünk, hogy melyik világhoz ragaszkodunk: a jelen valóhoz vagy az örökké valóhoz. Komolyan kell vennünk az apostoli felhívást, hogy: „milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek.” /11. v./ Arra kell törekedni, hogy ne a múlandó szolgálatában éljünk, hanem: „azokat keressétek, amik odafent vannak ”. Az örökké valót szolgáljuk a múlandó helyett.


A keresztyén ember sóvárogva várja: „ÚR napjának eljövetelét.” /12.v./ Az ÚR napja az örökkévalóságra utal. Amikor majd elmúlik a mostani ég és föld, akkor jön el az örökkévalóság. A hivő ember lelki értelemben sóvárog az örökkévalóért. A mostani ég és föld elmúlása krízishelyzetet vált ki, drámai események között lesz vége: „az elemek égve megolvadnak. /12.v./ Ebből az állapotból mindenki szeretne kijutni, de Isten örökkévaló világába azok mehetnek, akiknek Jézus Krisztus: út, igazság és élet lett.


Az Úr Jézusba vetett hit által lehet várni az: „ÚR napját”, egyébként elhitet és elámít a világ a múlandó dolgokkal. Az új ég és az új föld Isten ígéretén alapszik. Nem emberek találták ki, prófétai szó közli velünk az új eget és földet, maga az Úr Jézus erősíti meg: „Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.” /Mt 24, 35./ Az új ég és föld ígérete az örökkévalóságra vonatkozik, a mostani föld és ég már elmúlik.


Az új égen és az új földön igazság lakozik, ott Isten lesz mindenekben minden. Isten diadalra viszi tervét, üdvözíti teremtményét, az embert, akit a Krisztusban megváltott. Nem enged az új földre semmi bűnt, lázadást. A kísértő nem zavarhatja meg az embert! Isten fiaiként élhetünk az örökkévalóságban. Ez egy végső állapot lesz. Az örökkévaló világ legyen hitünk célja, ez a lélek üdvössége -
Forrás: Garamszegi Marika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése