Népszerű bejegyzések

2012. január 31., kedd

Harc a fagyhalál ellen


A Katolikus Karitász – amellett, hogy lehetőségeihez mérten mindent megtesz a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében – arra kéri a lakosokat, hogy jelezzék, ha környezetükben valakit a fagyhalál veszélye fenyeget – áll a szervezetnek csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Felhívják a figyelmet arra, hogy „ha olyan emberről tudunk, akit bármilyen okból kihűlés fenyeget, kérjünk segítséget az ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es telefonszámon vagy a hajléktalanellátó szervezetek által működtetett regionális diszpécserszolgálatok telefonszámain vagy a polgárőrségen”.

A diszpécserszolgálatok és a hajléktalanellátók működésével kapcsolatos információk megtalálhatók a www.diszpecserportal.huoldalon, valamint a www.hajlektalan.info weblapon.
Úgy fogalmaznak: „Minden aprónak tűnő figyelmesség – egy csésze tea, egy tál meleg étel, egy takaró – óriási segítség lehet. Életet menthetünk, ha megkérdezzük, segíthetünk-e valamiben; amikor az idős szomszéd kéménye nem füstöl vagy az egyébként tevékeny embert nem láttuk egész nap az udvaron; ha segítséget hívunk, amikor az utcán fekvő embert látunk”.
Közleményükben utaltak arra, hogy a téli fagyokkal szemben nemcsak a hajléktalanok védtelenek, „az elmúlt évek keserű tapasztalata az, hogy sok esetben a kihűléses halálesettel végződő tragédiák megelőzhetőek lettek volna egy kicsit nagyobb odafigyeléssel, segítséggel”.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése