Népszerű bejegyzések

2011. június 22., szerda

Kegykép fogadás

Kedves Testvérek!
Ez nagyon-nagyon jó!!! Kérlek népszerűsítsétek! Sajnos mi az ötödikeseimmel éppen 1-én jövünk haza a táborból, de este biztosan ott leszek a bazilikában!
János üzeni: a Páter Pio-nak tulajdonított mondat jutott eszébe: "Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre..." Nem tudta, hogy a lengyelekkel összefogva, pláne! Akár ő mondta, akár nem, áradhat, ha - legalább lélekben - ha a vonatra nem férünk föl - , vagy a parlament előtt és a zarándoklat budapesti részén valódi imádságos szívvel, esetleg böjttel is ráerősítve imádkozunk Európáért. Mert ráfér! S ha már ez Ninivében bejött...!?
Szeretettel: Mária
 
 

 
  
Információ: www.lengyelmagyar.eu

A lengyel zarándoklat és a Czestochowa-i Fekete Madonna

1939-ben, a II. világháború kitörése – Lengyelország lerohanása – előtti nyáron indult utoljára Magyarországról Czestochowába vonat, kifejezetten zarándoklat céljából. A 72 esztendővel ezelőtti eseményre való emlékezés és a június végi EU-elnökség átadás-átvétele alkalom arra is, hogy a két keresztény nemzet imádságban is kifejezze összetartozását.
Ennek jegyében június 27-én újra vonat indul Budapestről Jasna Górába 640 zarándokkal, ahol közösen imádkozunk a két nép 2011-es európai szolgálatáért, a lengyelek és a magyarok boldogságáért, jólétéért, a két ország elöljáróiért. A zarándokút egyik lelki vezetője Székely János püspök, de a vonaton velünk tart Böjte Csaba ferences testvér, Bátor Botond, a magyarországi pálos tartományfőnök, valamint Kövér László Házelnök. Imádságunk alatt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Donald Tusknak, a lengyel kormány fejének szimbolikusan is átadja az Európai Unió vezetését Poznanban.
A zarándoklat megkoronázásaként a pálosok népünknek ajándékozzák az ismert kegykép, a Czestchowai Fekete Madonna hiteles másolatát, amit június 30-án, a budapesti Parlament előtt közjogi méltóságok jelenlétében fogadnak, majd körmenetben kísérik végleges helyére, a Szent István-bazilikába, államalapító királyunk Szent Jobbjához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése